top of page
Keresés

Senki sem akarja megmenteni a prosztatát, ha az már megnagyobbodott ?!

Nem. Bármilyen furcsán is hangzik, valóban így van. A prosztata két legismertebb megbetegedése a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás és a prosztatarák (nem említve itt az egyéb fertőzéses / gyulladásos betegségeit).

Jóindulatú prosztata megnagyobbodás esetén a prosztata jelentős akadályt képez az alsó húgyutakban, veszélyeztetve ezzel a húgyhólyag és a vese működését hosszú távon.

A húgyhólyag funkciózavarának első jele lehet ilyenkor a hirtelen jövő, sürgető vizelési inger, mely akár akaratlan elcseppenéshez, kezeletlen esetekben akár inkontinenciához is vezethet.

A vese funkciózavara számos súlyos szövődménnyel járhat. Nemcsak a létfontosságú kiválasztó - méregtelenítő szerepe sérül, de közvetve vérszegénységet is okozhat, számos más szerepének kiesésén túl.


Természetesen a prosztata szerepe is fontos, ugyanakkor nem elengedhetetlen. A megnagyobbodott prosztata azonban a fenti - jóval fontosabb - funkciókat teszi kockára.

A kezelés célja ezért a megnagyobbodott prosztata alsó húgyúti akadályképzésének oldása, megszüntetése. Gyógyszerrel, műtéttel, egyéb eszközökkel.


Amikor Ön prosztata kivizsgálásra jelentkezik, valójában a rákmegelőzésen (vagy korai felfedezésen) túl, gondoskodik a veséi egészségéről is és a húgyhólyag egészséges funkciójának megőrzéséről is.19 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page