top of page
Signature

Telefonos és online szakorvosi szolgáltatások részletes leírása

Telefonos és online szakorvosi szolgáltatások részletes leírása

Magánrendeléstől függetlenül, általánosan,
országosan igénybe vehető szolgáltatások:

Leletek értelmezése

Általánosan igénybe vehető szolgáltatás.
Az ország bármely pontjáról foglalhat időpontot erre a szolgáltatásra. Nem szükséges hozzá előzetes személyes találkozás, sem a kórelőzményének részletes ismerete.


Ebben a csomagban Ön magyarázatot kap egy tetszőlegesen választott orvosi leletének pontos jelentéséről, tartalmáról.
Kérdéseket tehet fel az adott lelettel kapcsolatban, melyeket igyekszem a lehető legalaposabban megválaszolni. Esetleges szakszavakat, latin szavakat, kezelési eljárások pontos jelentését is tisztázzuk.

FONTOS! Ebben a csomagban egy lelet köznyelven történő "lefordítására" és magyarázatára kerül sor, a lehetséges okokat, előzményeket, következményeket, javasolt kezeléseket nem -vagy csak érintőlegesen - tudjuk ezen keretek között tisztázni, azt későbbiekben - a lelet értelmezésének birtokában - a kezelőorvosával teheti meg.


Időpontot a foglalási menüben tud foglalni , a kérdéses dokumentumnak vagy jelen kell lennie feltöltve az EESZT rendszerébe ("a felhőbe") vagy Önnek kell azt e-mailben szkennelve vagy postán másolat formájában eljuttatnia számomra. Az e-mail címet vagy levelezési címet ide kattintva vagy a "Kapcsolat" menüpont alatt találja meg. A szolgáltatás díjának befizetését követően az Ön által lefoglalt és általam megerősített időpontban az Ön által megadott,  regisztrált telefonszámon hívni fogom.

Kérem, hogy szíveskedjen tanulmányozni a Foglalási szabályzatot, hogy a szolgáltatás zökkenőmentesen létrejöhessen, mindkettőnk érdekében. Rossz minőségű másolat vagy nem megfelelően szkennelt dokumentum, homályos, életlen fotó, a dokumentumok késői beérkezése (e-mail vagy posta), azok megérkezésének napja előtti dátumra foglalt időpont esetén értelemszerűen nem tud létrejönni a szolgáltatás, mely átfoglaláshoz, egyéb komplikációkhoz vezethet.
Érdemes a leletek elküldésétől számított legalább 1 hét időtartamot hagyni az időpont foglalással.

<<<  Vissza a telefonos csomagokhoz

Másodvélemény

Általánosan, országosan igénybevehető szolgáltatás.

Ha Ön szeretne kapni egy második orvosi véleményt korábbi vizsgálati eredményeiről, esetleg már kész diagnózisáról, akkor ez a szolgáltatás a legjobb választás. Nyugat-Európában, Skandináv országokban ez gyakori, bevett szokás, hogy a páciens más orvost is felkér véleményezésre (ennek neve az u.n. "Second Opinion" vagy "Másodvélemény").

Használható akkor, amikor kétségünk támad, hogy kapott diagnózisunk helyes-e, ha egy műtét vagy kezelés nem a várt eredményt hozta, esetleg nem várt szövődményekhez vezetett, melyekre nem kapott megnyugtató választ. Kérhető akkor is, ha pusztán kíváncsi arra, hogy egy másik - független szakorvos hogyan vélekedik az Ön esetéről.

A másodvélemény - értelemszerűen - néha megegyezik az eredeti orvosi véleménnyel, de lehet annak szöges ellentéte is vagy részben más eredményt mutató.


Az ország bármely pontjáról foglalhat időpontot erre a szolgáltatásra. Nem szükséges hozzá előzetes személyes találkozás. Későbbiekben, eredménytől függően, természetesen van lehetősége személyes megjelenésre is magánrendelésemen, amennyiben Ön úgy dönt vagy az eredmény alapján ez a javaslat születik. Eltérő másodvélemény esetén természetesen javaslatot kap az esetlegesen szükségessé váló további kivizsgálás(ok)ra is.
Nagyon fontos a másodvélemény megalkotásához szükséges minden dokumentum megismerése.
Ezért a kérdéses témához kapcsolódó dokumentumoknak vagy

(1.) fel kell lennie töltve "a felhőbe", az EESZT rendszerébe, vagy
(2.) előzetesen minőségi szkennelt formában e-mailben szükséges továbbítania az e-mail címemre vagy
(3.) másolatok formájában postai úton szükséges továbbítania a levelezési címemre.

Az e-mail címet vagy levelezési címet
ide kattintva vagy a "Kapcsolat" menüpont alatt találja meg.

Érdemes a leletek elküldésétől számított legalább 1 hét időtartamot hagyni az időpont foglalásra.

A lefoglalt időpontig minden dokumentumot meg kell, hogy kapjak a fent említett 3 lehetséges út valamelyikén. Ezt követően hívni fogom Önt a kész másodvéleménnyel az Ön által lefoglalt időpontban.
Ekkor minden egyéb - a témához kapcsolódó - esetlegesen felmerülő kérdést is módunkban lesz tisztázni és mint minden egyéb szolgáltatás esetén is a másodvélemény a megbeszéltekkel együtt rögzítésre kerül az EESZT rendszerében az Ön vizsgálati lapjai közé.

Kérem, hogy szíveskedjen tanulmányozni a Foglalási szabályzatot, hogy a szolgáltatás zökkenőmentesen létrejöhessen, mindkettőnk érdekében. Rossz minőségű másolat vagy nem megfelelően szkennelt dokumentum, homályos, életlen fotó, a dokumentumok késői beérkezése (e-mail vagy posta), azok megérkezésének napja előtti dátumra foglalt időpont esetén értelemszerűen nem tud létrejönni a szolgáltatás, mely átfoglaláshoz, egyéb komplikációkhoz vezethet.


<<<  Vissza a telefonos csomagokhoz

Kérdés - Válasz

Általánosan, az ország bármely pontjáról foglalhat időpontot erre a szolgáltatásra. 
Nem szükséges hozzá előzetes személyes találkozás.

Nagyon fontos, hogy ez a csomag a legegyszerűbb, rövid urológiai vagy általános orvosi kérdések megválaszolására hivatott. Nincs lehetőség egyéni kórtörténet, hosszas információk megadására, leletek átnézésére, beolvasására.
Semmilyen dokumentumot nem szükséges küldenie ehhez a szolgáltatáshoz.


Példák:

"5 éves gyermekemet fitymaszűkülettel diagnosztizálták, azt mondták, hogy el fog múlni. Biztos, hogy nem kell műteni?"

"El lehet kapni nemi betegséget idegen WC-n?"

"A tökmag olaj tényleg jó prosztata megnagyobbodás ellen?"


...és hasonló kérdések, melyek azonnali válaszra alkalmasak.

Ha konkrét megbetegedésével kapcsolatban vannak komplex kérdései, kérem NE ezt a szolgáltatást válassza! Válassza a "Leletek értelmezése" vagy "Másodvélemény" csomagokat, melyek kifejezetten erre a célra hivatottak.
Köszönöm megértését és a fentiek figyelembevételét!

<<<  Vissza a telefonos csomagokhoz

Komplett Kórtörténeti Összefoglaló

Általánosan igénybevehető szolgáltatás. Az ország bármely pontjáról foglalhat időpontot erre a szolgáltatásra.

Egy orvos számára az egyik legfontosabb információ az adott páciens kórelőzménye (latinul: anamnaesis, anamnézis), mely felbecsülhetetlen fontosságú az éppen aktuális panaszok megértéséhez és az alkalmazni kívánt kezeléshez is.
A kórtörténet összefoglaló név mindarra, ami Ön egészségügyi állapotában az eddigiekben bekövetkezett. Ismert krónikus betegségek, korábbi megbetegedések, diagnózisok, kórházi kezelések, műtétek, balesetek, stb.
Hasonlóan fontos a szedett gyógyszerek listája is.

Nos, a probléma sokszor az, hogy ezek a felbecsülhetetlen információk vagy nincsenek már meg vagy nincsenek kéznél, éppen akkor, amikor kellene és otthon lapulnak egy fiók alján, ahonnan az aktuális orvos látogatáshoz nem sok segítséget nyújtanak.
Nem beszélve a hirtelen bekövetkezett megbetegedésekről, balesetekről, amikor valaki csak a boltba ugrott le vásárolni, de sajnos elesett vagy egy autó nem vette észre az úton való átkeléskor vagy éppen hirtelen leesett a cukra, cukorbetegként, és perceken belül egy Sürgősségi Betegellátó Osztályon találja magát, ahol az éppen ügyeletes kezelőorvos semmit nem tud a bekerült páciens gyógyszereiről, betegségeiről, a komplett előtörténetéről.

Ez a szolgáltatás arra hivatott, hogy ezt a problémát egyszersmind megoldja. Korábbi leleteinek, gyógyszerlistájának elküldésével, vállaljuk, hogy szakorvosi anamnaesis (kórtörténet) összeállítását követően elérhetővé tesszük ezeket a felbecsülhetetlen fontosságú információkat az EESZT rendszerében, pontos időrendben, orvosi bejegyzés formájában.

Amint ez elkészült, Ön mindig biztos lehet abban, hogy bármikor is szükség lesz ezekre az információkra, az az ország minden pontján elérhető lesz az orvosok, az Önt éppen kezelő egészségügyi személyzet és az Ön számára. Ugyanakkor illetéktelen hozzáféréstől továbbra is védett marad.

Digitális kórtörténete mellett, akár nyugodtan otthon is hagyhatja korábbi leleteit, mindig biztonságban marad ezen fontos információk állandó elérhetőségével.


Ehhez a szolgáltatáshoz sem szükséges előzetes személyes találkozás. Nagyon fontos azonban a másodvélemény megalkotásához szükséges minden dokumentum megismerése.
Ezért a kérdéses témához kapcsolódó dokumentumoknak vagy

(1.) fel kell lennie töltve "a felhőbe", az EESZT rendszerébe, vagy
(2.) előzetesen minőségi szkennelt formában e-mailben szükséges továbbítania az e-mail címemre vagy
(3.) másolatok formájában postai úton szükséges továbbítania a levelezési címre.

Az e-mail címet vagy levelezési címzett
ide kattintva vagy a "Kapcsolat" menüpont alatt találja meg.
Az időpont foglalásnál hagyjon legalább 1 hét időtartamot a leletek elküldése és a lefoglalt időpont között.

A lefoglalt időpontig minden dokumentum meg kell, hogy érkezzen a fent említett 3 lehetséges út valamelyikén. Ezt követően hívni fogom Önt a kész komplett kórelőzmény elkészültét és felhőbe (EESZT) való feltöltését követően az Ön által lefoglalt időpontban.


Kérem, hogy szíveskedjen tanulmányozni a Foglalási szabályzatot, hogy a szolgáltatás zökkenőmentesen létrejöhessen, mindkettőnk érdekében. Rossz minőségű másolat vagy szkennelt dokumentum, homályos, életlen fotó, a dokumentumok késői beérkezése (e-mail vagy posta), azok megérkezésének napja előtti dátumra foglalt időpont esetén értelemszerűen nem tud létrejönni a szolgáltatás, mely átfoglaláshoz, egyéb komplikációkhoz vezethet.


<<<  Vissza a telefonos csomagokhoz

Idegen nyelvű leletek kiadása / értelmezése / kezelése

Általánosan igénybevehető szolgáltatás.
Az ország bármely pontjáról foglalhat időpontot erre a szolgáltatásra.


Amennyiben külföldi tartózkodása alatt egészségügyi ellátásban részesült vagy éppen orvosi igazolása van idegen nyelven. Esetleg éppen fordítva, egy magyar nyelvű leletet, igazolást, egyéb egészségügyi dokumentumot szeretne szakorvossal lefordíttatni, úgy ez a szolgáltatás tökéletes választás.
Jelenleg angol és svéd nyelven elérhető (fontos, hogy a svéd nyelvű dokumentumok nagy valószínűséggel elfogadottak Dániában, Norvégiában, Izlandon és Finnországban is -ezekről a biztonság kedvéért érdemes tájékozódni megrendelés előtt).
Az idegen nyelvű leletek, dokumentumok fordítása és kiadása nem helyettesíti az Országos Fordítóiroda által kiadott hiteles fordításokat (tájékozódjon előzőleg az igényelt fordítás követelményeiről).
Azonban - mint ahogy kiadunk külföldi pácienseknek is a fenti nyelveken írt orvosi leleteket, úgy az Ön esetében is garantáljuk a lelet tartalmának nyelvi és szakorvosi vélemény szintű hitelességét.


Ehhez a szolgáltatáshoz sem szükséges előzetes személyes találkozás. Nagyon fontos azonban a fordítás   kivitelezéséhez szükséges minden érintett dokumentum megismerése.
Ezért a kérdéses témához kapcsolódó dokumentumoknak vagy

(1.) fel kell lennie töltve "a felhőbe", az EESZT rendszerébe, vagy
(2.) előzetesen minőségi szkennelt formában e-mailben szükséges továbbítania az e-mail címemre vagy
(3.) másolatok formájában postai úton szükséges továbbítania a levelezési címre.

Az e-mail címet vagy levelezési címet
ide kattintva vagy a "Kapcsolat" menüpont alatt találja meg.

Az időpont foglalásnál hagyjon legalább 1 hét időtartamot a leletek elküldése és a lefoglalt időpont között.

A lefoglalt időpontig minden dokumentum meg kell, hogy érkezzen a fent említett 3 lehetséges út valamelyikén. Ezt követően hívni fogom Önt a fordítás elkészültét követően az Ön által lefoglalt időpontban.


Kérem, hogy szíveskedjen tanulmányozni a Foglalási szabályzatot, hogy a szolgáltatás zökkenőmentesen létrejöhessen, mindkettőnk érdekében. Rossz minőségű másolat vagy szkennelt dokumentum, homályos, életlen fotó, a dokumentumok késői beérkezése (e-mail vagy posta), azok megérkezésének napja előtti dátumra foglalt időpont esetén értelemszerűen nem tud létrejönni a szolgáltatás, mely átfoglaláshoz, egyéb komplikációkhoz vezethet.

<<<  Vissza a telefonos csomagokhoz

Magánrendeléshez kapcsolt szolgáltatások:

Laborértesítő

Magánrendeléshez kapcsolt szolgáltatás.

Amennyiben a magánrendelésemen találkoztunk és kiegészítő laborvizsgálatokra, esetleg mikrobiológiai tenyésztésre, egyéb bármilyen laboratóriumi vizsgálatra volt szükség, úgy ezen szolgáltatás megrendelésével van lehetősége értesítést, visszajelzést és részletes ismertetést, magyarázatot kapni az elkészült és a felhőben (EESZT) már megtalálható, letölthető leletéről.

Nem szükséges hozzá személyes találkozás. Nagyon fontos azonban, hogy a lelet elérhető legyen számomra. A felhőbe feltöltés (EESZT rendszer) általában probléma nélkül működik a laborok esetében, a legtöbb labor automatikusan feltölti az eredményeket a felhőbe (EESZT), szerencsére.  
Így többnyire más teendője nem is lesz ezzel kapcsolatban.
Biztonság kedvéért, kérje aktívan is lelete feltöltését a laborban, melyre akár utólag is van lehetősége, ha az valamilyen okból elmaradt volna.

Általános szabály, hogy a kérdéses témához kapcsolódó dokumentumoknak vagy

(1.) fel kell lennie töltve "a felhőbe", az EESZT rendszerébe, vagy
pl. régebbi, EESZT rendszer előtti papír alapú laborleletek esetén:
(2.) előzetesen minőségi szkennelt formában e-mailben szükséges továbbítania az e-mail címemre vagy
(3.) másolatok formájában postai úton szükséges továbbítania a levelezési címre.

Az e-mail címet vagy levelezési címet
ide kattintva vagy a "Kapcsolat" menüpont alatt találja meg.

Az időpont foglalásnál hagyjon legalább 1 hét időtartamot a leletek elküldése és a lefoglalt időpont között.

A lefoglalt időpontig minden dokumentumot meg kell, hogy kapjak a fent említett 3 lehetséges út valamelyikén. Ezt követően hívni fogom Önt a fordítás elkészültét követően az Ön által lefoglalt időpontban.


Kérem, hogy szíveskedjen tanulmányozni a Foglalási szabályzatot, hogy a szolgáltatás zökkenőmentesen létrejöhessen, mindkettőnk érdekében. Rossz minőségű másolat vagy szkennelt dokumentum, homályos, életlen fotó, a dokumentumok késői beérkezése (e-mail vagy posta), azok megérkezésének napja előtti dátumra foglalt időpont esetén értelemszerűen nem tud létrejönni a szolgáltatás, mely átfoglaláshoz, egyéb komplikációkhoz vezethet.

<<<  Vissza a telefonos csomagokhoz

Radiológiai vizsgálatok (Röntgen / CT / MR / PET) kiértékelése, visszajelzés telefonon

Magánrendeléshez kapcsolt szolgáltatás.

Ha járt a magánrendelésemen és a vizsgálat alkalmával radiológiai képalkotó vizsgálat (Pl.: Röntgen, ultrahang, CT. MR, PET) megrendelésére  volt szükség, akkor ezen szolgáltatás online lefoglalásával tud időpontot kérni a telefonos visszajelzésre a már elkészült radiológiai leletével kapcsolatban. Ilyen esetben nem szükséges újabb személyes rendelői megjelenés.

Nagyon fontos azonban az elkészült lelet, dokumentum elérhetősége. Ezért a kérdéses témához kapcsolódó leleteknek


(1.) fel kell lennie töltve "a felhőbe", az EESZT rendszerébe (ez a leggyakoribb eset és utólag is kérhető a radiológiai rendelés szolgáltatójától, vagy
(2.) előzetesen minőségi szkennelt formában e-mailben szükséges továbbítania az e-mail címemre vagy
(3.) másolatok formájában postai úton szükséges továbbítania a levelezési címre.

FONTOS! Ön minden egészségügyi vizsgálata után jogosult a leletének elektronikus formában való elérésére, azaz a felhőben (EESZT rendszere) látnia kell a saját leletét.
Sajnos sok radiológiai vizsgálat után ez nem történik meg (gyakorlati tapasztalat). Ezért javasoljuk, hogy mondja előre, KÉRJE aktívan LELETÉNEK FELHŐBE VALÓ FELTÖLTÉSÉT A RADIOLÓGIAI RENDELÉSEN!
Ha valamilyen okból mégis elmaradt, kérje akár utólag is telefonon annak pótlását.
Ez mindenki számára a legegyszerűbb út a lelet biztonságos és biztos elérhetőségéhez.

Ha mégis papír alapú leletet (pl régebbi leletek az EESZT rendszer megjelenése előttről) küldene (e-mail vagy postai úton), akkor ahhoz az e-mail címet vagy levelezési címzett ide kattintva vagy a "Kapcsolat" menüpont alatt találja meg.Az időpont foglalásnál hagyjon legalább 1 hét időtartamot a leletek elküldése és a lefoglalt időpont között.
 
A lefoglalt időpontig minden dokumentumot meg kell, hogy kapjak a fent említett 3 lehetséges út valamelyikén. Ezt követően hívni fogom Önt a  az Ön által lefoglalt időpontban és ismertetem a leletet, annak  teljeskörű magyarázatával, valamint feltett kérdéseire válaszolok.
A cél, hogy teljes mértékben megértse a lelet tartalmát, annak esetleges vonzataival, további teendőkkel.

Kérem, hogy szíveskedjen tanulmányozni a Foglalási szabályzatot, hogy a szolgáltatás zökkenőmentesen létrejöhessen, mindkettőnk érdekében. Rossz minőségű másolat vagy szkennelt dokumentum, homályos, életlen fotó, a dokumentumok késői beérkezése (e-mail vagy posta), azok megérkezésének napja előtti dátumra foglalt időpont esetén értelemszerűen nem tud létrejönni a szolgáltatás, mely átfoglaláshoz, egyéb komplikációkhoz vezethet.


<<<  Vissza a telefonos csomagokhoz

Korábban felírt receptek megújítása

Magánrendeléshez kapcsolt szolgáltatás.

Ebben a csomagban Ön kérheti egy rendszeresen szedett - korábban általam vagy más kezelőorvosa által beállított gyógyszer receptjének megújítását.

Azon gyógyszerek, melyek a recept megújításához kontroll vizsgálatot igényelnek (például magas vérnyomás betegség esetére beállított gyógyszer egy év elteltével) sajnos nem újíthatók meg ezúton, amíg Ön nem járt a kontroll vizsgálaton (pl a háziorvosánál), ahol annak keretében már létre fog jönni a recept felírása is a következő 1 évre.

FIGYELEM!
Antibiotikumot vizsgálat nélkül, altatószereket, nyugtatókat, narkotikumokat, speciális szakorvosi felíráshoz kötött gyógyszereket (pl epilepszia kezelése),  erős fájdalomcsillapítókat SEMMILYEN ESETBEN NEM áll módunkban felírni ezen csomag keretében.


Az időpont foglalásakor a megjegyzés rubrikába van lehetősége beírni a gyógyszer(ek) gyári neveit, amelyekre a recept megújítását kéri.

Ha egy adott gyógyszer további felírásához kontroll vizsgálatra kapott javaslatot, akkor a magánrendelések valamelyikén szíveskedjen időpontot foglalni és a receptfelírás a kontroll vizsgálatot követően történhet meg, ha az továbbra is indokolt lesz.

Kérem, hogy szíveskedjen tanulmányozni a Foglalási szabályzatot, hogy a szolgáltatás zökkenőmentesen létrejöhessen, mindkettőnk érdekében.                                


<<<  Vissza a telefonos csomagokhoz

Telefonos Kontroll Konzultáció

Magánrendeléshez kapcsolt szolgáltatás.

Amennyiben a korábbi rendelői látogatása során abban állapodtunk meg, hogy telefonos kontroll konzultációval követjük pl. kezelését vagy tüneteinek változását, gyógyszer hatékonyságát, stb. , akkor jó helyen jár.

Ez a szolgáltatás olyan esetekben aktuális, amikor személyes rendelői megjelenésre nincsen szükség, ahhoz, hogy mégis fontos kérdésekre kaphassunk választ az állapotát, betegségét vagy éppen kezelését illetően.

A telefonos kontroll konzultáció ugyanakkor - kimenetelétől, eredményétől függően - vezethet újabb személyes kontrollhoz is, ha arra van szükség vagy éppen további kiegészítő vizsgálatokhoz, más vagy új receptfelíráshoz, ugyanúgy mint - megnyugtató eredmény esetén - jóváhagyott gyógyuláshoz is.


Kérem, hogy szíveskedjen tanulmányozni a Foglalási szabályzatot, hogy a szolgáltatás zökkenőmentesen létrejöhessen, mindkettőnk érdekében.                                

<<<  Vissza a telefonos csomagokhoz

Receptfelírás csomag leírása
Leletek értelmezése
Másodvélemény
Kérdés - Válasz
Komplett kórtörténet
Idegen nyelvű leletek
Radiológiai leletek
Laborértesítő
Tele Kontroll
bottom of page