top of page
Keresés

Mi az instillációs kezelés és mi is az a krónikus kismedencei fájdalom szindróma?
A Krónikus Kismedencei Fájdalom Szindróma egy gyűjtőfogalom minden olyan tünetre, amely alhasi fájdalommal, vizelési fájdalommal, sokszor egyértelmű okkal nem magyarázható kismedencei, alhasi tünetekkel jár.


A döntően alhasra koncentrálódó elhúzódó, hónapokon vagy akár éveken át tartó tompa vagy éppen éles, szúró, égető fájdalmak más pontokra is kisugározhatnak.

Többnyire a gát tájékra, végbél nyílás környékére, derék tájékra, lágyék hajlatba, férfiak esetén a herékbe is. Jellemzően változó intenzitással és változó időszakokban, változó rendszerességgel. Nemritkán akár többé-kevésbé állandó jelleggel.


Ahogy a fenti leírásból is látható, egyáltalán nincs magabiztosan leírható, körülhatárolható tünete és sajnos sokszor ugyanígy nincs egyértelműen megfogható oka sem ennek a tünetegyüttesnek.

Férfiaknál vezető ok a prosztata gyulladása, akár fertőzéses alapon, akár kórokozók jelenléte nélkül, kizárólag gyulladás formájában.

Nőknél leginkább ugyanez a húgyhólyag területén van jelen, akár visszatérő, éveken át rendszeresen kiújuló húgyhólyaggyulladások, fertőzések formájában, akár kórokozó kimutatható jelenléte nélküli diszkomfort érzés formájában.


Jellemzően számos antibiotikum- és gyulladáscsökkentő kúrán van túl az érintett személy, korábbi vizelet (és egyéb) tenyésztési eredményei változó eredményt mutatnak vagy éppen rendre negatív eredménnyel jártak, létező tünetei ellenére.


A Krónikus Kismedencei Fájdalom Szindróma vagy az angol neve alapján röviden csak CPPS (Chronic Pelvic Pain Syndrome) egy gyűjtőfogalom. Ide tartozik - többek között - a férfiak krónikus prosztatagyulladása, a nők krónikus hólyaggyulladása vagy éppen az úgynevezett interstitialis (intersticiális) hólyag gyulladás.


Az INSTILLÁCIÓS KEZELÉS új reményt adhat ezen páciensek eredményes kezelésére.

A kezelés lényege, hogy a húgyhólyagba egy speciális oldatot juttatunk, azzal a céllal, hogy az regenerálja a megviselt, hosszú ideje károsodott, fájdalmas, irritált nyálkahártyát. Sokszor ez maga a megoldás is, olyan esetekben, ahol önmagában a gyulladás a fő probléma és jelentős javulást vagy akár megoldást hozhat visszatérő fertőzések egyes eseteiben is, ahol a nyálkahártya regenerálása, megerősítése a kezelést követően egy erősebb, ellenállóbb védelmi vonalat hoz létre a jövőben jelentkező fertőzésekkel szemben.


Az instillációs kezelések hatékonysága változó, néha teljes siker, néha részleges javulás a végeredménye és vannak esetek, amikor éppen nem hoz áttörést. Ez annak tudható be, hogy maga a Krónikus Kismedencei Fájdalom Szindróma sem egységes fogalom és ezen belül minden egyes eset kicsit vagy éppen nagyon különböző.

Rendelésünkön minden esetben részletes kivizsgálás történik, a kórelőzmény, a korábbi kezelések, vizsgálati eredmények alapos tanulmányozását követően.

Kivizsgálatlan esetben nincs kezelés, kizárólag olyan pácienseknél alkalmazzuk, ahol minden más releváns, gyógyulással, állapot javulással biztató egyéb sztenderd kezelés lehetősége már kimerült.


Vannak már sikeres eseteink! Sőt ezidáig a legkevésbé áttörő esetben is jelentős javulás volt elérhető.


A kezelés nagyon egyszerű, fájdalom mentes és csak rövid időt vesz igénybe alkalmanként. Egy egyszerű fecskendőből juttatjuk be az oldatot a húgyhólyagba egy speciális applikátorral, a húgycsövön keresztül.


Az oldat tartalma: Hyaluronsav, Kondroitin-szulfát


Az oldat segít helyreállítani a húgyhólyag nyálkahártya GAG (glükóz-amino-glikán) védőrétegét.


Alkalmazási területe:

  • Krónikus Kismedencei Fájdalom Szindróma egyes esetei

  • Ferőzés okozta idült hólyaggyulladás

  • Tumorellenes szerek által kiváltott hólyaggyulladás

  • Sugárzás okozta idült hólyaggyulladás

  • Interstitalis Cystitis (IC)

  • Traumás cystitis


16 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page